söndag 26 oktober 2008

Sverigedemokrater

I fredags var jag med jobbet på en gymnasieskola i Sundsvall. Vi skulle hålla i en workshop som behandlade ämnet rasism och demokrati. Just den här gymnasiekolan hade många elever med annan bakgrund än svensk. Alla gymnasieelever i Sundsvall spenderade fredagen till ämnet mänskilga rättigheter och det var workshops och andra aktiviteter hela dagen. De som skulle delta i workshopen var vi från 5i12, några kommunpolitiker från Sundsvall som representerade Vänsterpartiet, Folkpartiet och Socialdemokraterna. Det var idel trögstartade elever som på fredag em skulle diskutera demokrati och rasism. Men så hände något. Vilka satt bland eleverna? Jo två ytterst välkammade Sverigedemokrater i exakt likadana nazi-bruna jackor. Jag fick mycket dåliga vibbar av de där jackorna, trots att jag vet att ytan inte spelar någon roll .... (Eller hur!)

Men tack vare deras stora okunskap och tafatta försök att smutskasta den socialdemokratiske politikern så föll de platt i backen. Den ene av dem höll ett långt föredrag om hur dåligt de behandlas av de andra kommunpolitikerna och när han frågade eleverna om de tyckte han skulle "avrunda och avsluta sitt tal" så kom ett rungande "JA!". Jag är inte så orolig för sverigedemokraterna längre. Men hade de inte varit med så hade eleverna nog somnat... Det var deras knäppa påståenden som gjorde att reaktioner väcktes bland eleverna. Så det var nog nyttigt för dem att se ett främlingsfientligt parti försöka göra sin röst hörd och sen upptäcka att de hade makten att tysta dem!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Rasism", "nazi-bruna", främlingsfientligt"...

Bra argument, din lilla nolla. Är det så du och dina svenskfientliga massinvandringslakejer ska "ta debatten" mot det enda partiet som bryr sig om Sverige och svenskarna?

Men du, din lilla fjant, här ska du få ett litet "rasistiskt" citat ifrån mig:

"Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden."

Gissa vem som sade det?

Erica sa...

Kommentaren visar underhållning på hög nivå. Behöver jag säga mer...